Centre d’Interpretació del Montsec, Vilanova de Meià

Vilanova de Meià (Exposició Permanent)
Una exposició a Vilanova de Meià, municipi on es troben els jaciments de La Pedrera de Meià i La Cabroa, exposa els millors exemplars d’insectes, crustacis, vertebrats i vegetals.

El Centre d’Interpretació del Montsec es troba a la localitat de Vilanova de Meià. Des d’abril de l’any 2021 s’exposa una selecció dels millors fòssils dels jaciments de les calcàries litogràfiques de La Pedrera i La Cabroa, cedides per l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. La base d’aquesta exhibició són els plafons i vitrines de l’exposició “Paleontologia a les terres de Lleida. La Pedrera de Meià i l’inici d’un món modern” adaptats a l’estructura d’aquest edifici.

L’exposició es divideix en una introducció sobre la riquesa fossilífera del Montsec i les diverses tipologies de fossilització, a la planta baixa, i una segona planta on hi ha una selecció de fòssils d’insectes, crustacis, plantes i peixos recuperats pels membres de la secció de Geo-paleontologia de l’IEI.

El centre compta amb una botiga amb productes relacionats amb el divers món mesozoic, així com jocs i unitats didàctiques per dur a terme amb grups d’escolars o en família.

Obre tots els caps de setmana de l’any i també en horaris especials durant les festes de Nadal, Setmana Santa, juliol i agost.